Siv Wejdemar 

 1   Siv Wejdemar Keramik

Gamla Södertäljevägen 146 Segeltorp

Siv Wejdemar är keramiker men också konstrundans ordförande. Hon tycker om att omge sig med enkla och sinnliga former i vardagen och gör keramik som hon själv vill använda, men hon skapar också konst utifrån en känsla. Inspiration hämtar Siv överallt i livet.

Keramiken har varit Sivs redskap sedan första mötet med leran på 80-talet och sedan dess har fascinationen för materialet bara ökat ju mer hon utvecklats.

  • Det roligaste med leran är möjligheterna och variationen, att man kan göra nästan vad som helst. Jag älskar att det finns miljarder sätt att uttrycka sig på och att man verkligen kan nörda ner sig i olika tekniker. Jag tycker om att experimentera och prova nya tekniker där möjligheterna är näst intill oändliga. Variationen återkommer också i mitt skapande där jag blandar bruksföremål med mer skulpturala verk, berättar Siv.

Siv tog initiativet till att starta Konstrundan i Segeltorp 2020, men pandemin kom emellan och det var först 2022 som första evenemanget genomfördes. Konstrundan i Segeltorp är en ny arena som öppnar upp till intressanta samtal mellan konstnärer och besökare.

  • Min vision är att konst är till för alla. Ingen ska bli bedömd av jurygrupper för att ställa ut. På konstrundan är alla välkomna. Det är inte upp till oss att bestämma vad som är konst - det ligger i betraktarens ögon, beskriver Siv.

För Siv handlar konstrundan om själva skapandet och kreativiteten. Vad skapandet består av är inte avgörande för att man ska kunna delta. Huvudsaken är att man brinner för det man gör.

I Sin atelje` arbetar Siv med egen design och eget framtagna glasyrer.

Siv har en permanent utställning i sin atelje

2009 utställning Galleri Riddaren Stockholm

2014 Workshop vid Gage of art Academy, Seattle, USA under ledning av konstnär Tip Toland

2015 Utställning Galleri Draken Stockholm

Kontakt:

Siv Wejdemar
Gamla Södertäljevägen 146 Segeltorp
070-7741797

wejdemar@gmail.com 

instagram. keramiker_sivwejdemar

facebook_keramiker_sivwejdemar

www.sivskeramik.se