Anders Klevmarken 

Anders Klevmarken
Anders Klevmarken

 5   Anders Klevmarken  Måleri / Foto

Tallåsvägen 4 Segeltorp

Anders Klevmarken skapar både genom fotografi och måleri. Han fotograferar ofta naturbilder, med eller utan människor, men också bilder i stadsmiljö (street photos). När Anders målar sker det oftast i olja, någon enstaka gång i akvarell. Även i detta fall är det naturbilder som dominerar.

Anders har fotograferat sedan 10-års åldern när han fick sin första kamera. Genom en fotoklubb och god handledning av en mentor utvecklades både bildseendet och hantverket. Inom målerikonsten är han självlärd med stöd i några sommarkurser.

  • Min vision är att kunna utveckla både bildseendet och hantverket, det är själva processen att skapa som är viktig. Jag gillar utmaningen i både fotograferandet och i målandet, det handlar om att se var det finns en god bild och kunna förvalta den i respektive medium, berättar Anders.

Anders beskriver att mörkrumsarbetet på den analoga fotograferingens tid var en utmaning. Samtidigt var det fascinerande att se vad man kunde åstadkomma genom att sila ljuset från förstoringsapparaten och gnugga bilden i framkallningsbadet. Dagens teknik ger större möjligheter att påverka bilden, men inte med lika stor charm. För Anders är målning en långsam konstform, som kräver fullständig koncentration. Att koppla bort omgivningen och försöka betvinga form och färg ger en stor avkoppling och belönas någon gång med ett hyggligt resultat

Kontakt:  

Anders Klevmarken

Tallåsvägen 4  14171 Segeltorp

anders@klevmarken.nu

www.klevmarken.nu 

www.gallerieolika.com