Kirsten Boserup Olsen 

 9   Kirsten Boserup Olsen  Silversmide

Lövdalsvägen 32 B  Segeltorp

Kirsten Boserup Olsen skapar unika handgjorda silversmycken under det egna varumärket KIBOsmycken. Hon jobbar med återvunnet silver samt med äkta pärlor och ädelstenar i sina smycken. Hållbarhet är viktigt och hon tar gärna tillvara på gamla verktyg och använder så miljövänliga produkter som möjligt. Kirsten jobbar själv i hela processen med att ta fram skisser, tillverka och sedan sälja.

  • Jag tycker i princip att alla moment i smyckestillverkningen är roligt. Jag gillar att utmanas och lära nya tekniker, och jag gillar också att bli teknisk skicklig. Det kräver upprepning och tålamod som egentligen inte är min starka sida, men om jag vill åstadkomma stora, lite mera skulpturella smycken så är det vad som krävs. Så jag utmanar mig själv hela tiden, berättar Kirsten.

För 15 år sedan fick Kirsten för första gången prova på silversmide. Hon blev fast direkt och gick flera kurser för att lära sig mer. Efter några år sa hon upp sig från sitt jobb som apotekschef för att på heltid utbilda sig till silversmed under ett år. Nu driver Kirsten KIBOSmycken på halvtid och har tillsammans med två kollegor från utbildningen en smedja där tillverkning sker och där hon håller kurser.

Kontakt:

Kirsten Boreup Olsen
Tel: 072-511 0327

@kibosmycken

Instagram: @kibosmycken

www.kibosmycken.se